Back to काउली

जातको नाम: खुमल ज्यापू

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य पहाडी क्षेत्र
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ६५-८०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • वर्णन: Cauliflower is a vegetable mostly grown in mid hill and terai region of Nepal
  • विविधता आईडी: SRIJANA-001
  • बढ्दो सल्लाहहरू : Need lots of water during flowering time
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: बेमौसमी उत्पादन लिन सकिने
  • बीउको दानाको रंग: खैरो
  • बीजदलदेखि जमीनसम्मको काण्ड (hypocotyl) को रंग: हल्का बैजनी मिश्रित सेतो
  • बिरुवा अवस्थामा पातको रंग: फिक्का हरियो
  • बयस्क बिरुवामा पातको औषत संख्या: २५
  • बयस्क बिरुवामा पातको पोजिसन: सोझै माथितिर उठेको
  • बयस्क बिरुवाको पातको आकार: फेदमा नकाटिएको, काठमाण्डौ लोकलको भन्दा लाम्चो
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: फिक्का हरियो
  • कोपीको रंग: क्रिम जस्तो सेतो
  • फूलको रंग: हल्का पहेंलो
  • कोपीको औषत तौल: ०.९७ कि.ग्रा
  • कार्बोहाइड्रेट: rich
  • प्रोटिन: rich %
  • भिटामिन: A, B, C
  • फाइबर: Rich %
  • भिटामिन सी को मात्रा: १०० ग्राम
  •  पातको फेदमा सतह नकाटिएका
  • पौष्टिक तनाव: Boron, Molybdenum, Zinc
  • एबियोटिक तनाव: Cold Tolerant, Drought
  • बायोटिक तनाव सहिष्णुता: Pest

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 90
बाली पाक्ने समय (दिन) : 110

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 70
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :

Other Varieties