General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य पहाडी क्षेत्र
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : ६५-८०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- वर्णन: Cauliflower is a vegetable mostly grown in mid hill and terai region of Nepal
- विविधता आईडी: SRIJANA-001
- बढ्दो सल्लाहहरू : Need lots of water during flowering time
- प्रतिरोधी विशेषताहरू: बेमौसमी उत्पादन लिन सकिने
- बीउको दानाको रंग: खैरो
- बीजदलदेखि जमीनसम्मको काण्ड (hypocotyl) को रंग: हल्का बैजनी मिश्रित सेतो
- बिरुवा अवस्थामा पातको रंग: फिक्का हरियो
- बयस्क बिरुवामा पातको औषत संख्या: २५
- बयस्क बिरुवामा पातको पोजिसन: सोझै माथितिर उठेको
- बयस्क बिरुवाको पातको आकार: फेदमा नकाटिएको, काठमाण्डौ लोकलको भन्दा लाम्चो
- बयस्क बिरुवाको पातको रंग: फिक्का हरियो
- कोपीको रंग: क्रिम जस्तो सेतो
- फूलको रंग: हल्का पहेंलो
- कोपीको औषत तौल: ०.९७ कि.ग्रा
- कार्बोहाइड्रेट: rich
- प्रोटिन: rich %
- भिटामिन: A, B, C
- फाइबर: Rich %
- भिटामिन सी को मात्रा: १०० ग्राम
- पातको फेदमा सतह नकाटिएका
- पौष्टिक तनाव: Boron, Molybdenum, Zinc
- एबियोटिक तनाव: Cold Tolerant, Drought
- बायोटिक तनाव सहिष्णुता: Pest
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 90
बाली पाक्ने समय (दिन) : 110
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 70
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :
|
Copyright © 2024. All rights reserved.