Back to रायो

जातको नाम: गुजमुज्जे रायो (पञ्जीकरण मात्र)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : समुन्द्र सतहबाट १५०० देखि १८०० मिटर सम्मको पहाडी क्षेत्र ।
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : २४०-२७०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बयस्क बिरुवामा पातको पोजिसन: मध्यम छड्के
  • वयस्क बिरुवाको पातको आकार: ७० से.मि. लम्बाई र ४५ से.मी. चौडाई, ठूलो र गुजमुज्ज हुने
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: गाढा हरियो
  • फूलको रंग: पहेंलो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: तुषारो र सुख्खा सहने
  • पानी प्रतिशत: ८७.९४ %
  • खनिज पदार्थ प्रतिशत: १०० ग्राम
  • रेशा प्रतिशत: १.०९ %
  • खरानी प्रतिशत: १.७६ %
  • पात गुजमुज्ज परेको
  • पातको बृद्धि डाँठको फेदबाट हुने
  • डुकु ढिलो निस्कने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 30

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) :
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७१ ( २०१४)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :