Back to भटमास

जातको नाम: रान्सम

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्यपहाड र उपत्यका
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • अन्नको रंग: पहेलो बोक्रामा कालो आखाँ
  • दानाको आकार: पोटिलो
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ३१
  • प्रति कोषा दाना संख्या: २.५
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू : झुसिल्किरा कम लाग्ने। "फ्रग आई लीफ स्पट" र "ब्याक्टेरियल पोस्टयुल" अवरोधक तथा "सोयावीन रस्ट" कम लाग्ने।
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ६७ दिन

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 143

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 63
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०४४ (१९८७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 100