Back to भटमास

जातको नाम: सेती

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्यपहाड र उपत्यका
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको रंग: खैरो रौ भएको
  • अन्नको रंग: फिक्का पंहेलो
  • फूलको रंग: सेतो
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: २५
  • प्रति कोषा दाना संख्या: २
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: सिन्धुरे र थोप्ले रोग केहि हद सम्म सहन सक्ने क्षमत भएको।
  • बाली पाक्ने समय: १५० दिन
  • सरदार उत्पादन- ०.७९७ (मिश्रित खेति), उत्पादन क्षमता-१.६३० (मिश्रित खेति), उत्पादन क्षमता-४.३३५ (शुद्ध खेति) टन/हेक्टर
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ७८ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: ४७.०६
  • दानाको साईज धेरै ठुलो भएको।

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 150

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 93
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०४६ (१९९०)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 210