Back to भटमास

जातको नाम: तरकारी भटमास १

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्यपहाडी क्षेत्र ८०० मिटरदेखि १५०० मिटरसम्म
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १२०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको रंग: गाढा हरियो, पाक्ने बेलामा खैरो कालो
  • अन्नको रंग: हरियो
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: गाढा हरियो
  • फूलको रंग: गुलावी
  • दानाको आकार: मध्यम ठूलो
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ३२
  • प्रति कोषा दाना संख्या: २.१
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: व्याक्टेरियाका धब्वा र भाइरस रोग अवरोधी
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ५७ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: ४१
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका: हरियो कोषा सिधै र सुकेको दाना भिजाएर तरकारीको रुपमा प्रयोग गर्न सकिने
  • होचो र दह्रो बोट हुनाले ढल्ने समस्या नहुने
  • बोटको तल्लो भागमा कोषाहरू गुजमुज्ज रुपमा फल्ने
  • पाक्ने बेलामा पात झर्ने र कोषा खैरो कालो हुने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 120

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 48
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६० (२००४)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :