Back to भटमास

जातको नाम: पूजा

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, भित्रीमधेश र मध्य पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १२५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको रंग: खैरो पहेंलो
  • अन्नको रंग: क्रीम युक्त सेतो
  • बयस्क बिरुवाको पातको आकार: चौडा
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: गाढा हरियो
  • फूलको रंग: सेतो
  • दानाको आकार: अण्डाकार
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ७२ ( ५२ - १२८)
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: कोसमा लाग्ने गभारो र लाही कीराले यो जात लाई कम क्षेति गर्ने, व्याक्टेरियाका धब्वा, भटमास मोजाईक भाइरस र मुंग बिन मोजाईक भाइरस संग सहन सक्ने, सुख्खा तथा बढी चिस्यानमा पनि खेती गर्न सकिने
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ६३ ( ५२ - ७६) दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: ३७.९
  • बोट ठाडो र एकै पटक पाक्ने
  • फूलको रङ क्रीम युक्त सेतो र गाढा हरियो रंगको पात

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 125

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 60
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६३ (२००६)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 13.5