Back to मुसुरो

जातको नाम: सगुन

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : काठमाण्डौ उपत्यका वा सो सरह,मध्य पहाडी क्षेत्रको टार तथा वेसी
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ९८
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको रंग: हल्का बैजनी
  • अन्नको रंग: रातो खैरो
  • बयस्क बिरुवाको पातको आकार: २.१ वर्ग से.मी.
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: गाढा हरियो
  • फूलको रंग: फिक्का हरियो
  • दानाको आकार: गोलो
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ८० ( १७ - १६७)
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: ओइलाउने र जरा कुहिने ( wilt root rot complex : Sclerotium sp., Fusarium spp., Pythium sp. and Rhizoctonia sp.), पात डढुवा (Stemphylium blight), रोगहरुको प्रकोप सहन सक्ने क्षमता
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ९८ ( ६६ - ११९) दिन
  • प्रोटिनको मात्रा : दानामा प्रोटिन: २५.५ - २६.२, कुसौरोमा प्रोटिन: १४
  • सगुनको पात चौडा, मध्यम, पातको रंग गाढा हरियो
  • बीउको आकार गोलो र सानो

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 160

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 34
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६४ (२००७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :