Back to मुसुरो

जातको नाम: खजुरा मुसुरो ३

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : समुन्द्र सतहबाट १७०० मिटर सम्मको तराई भित्री मधेश र मध्य पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४८
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको रंग: खैरोदेखि पहेंलो खैरो
  • दालको रङ: सुन्तला/रातो
  • अन्नको रंग: खैरो
  • प्रति कोषा बीउको संख्या: १.९ (१.६ - २)
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ७२ ( १७ - १९३)
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: यो जातमा रोग र कीराको आक्रमण कम हुने
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ८७ ( ७२ - ९९) दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: २६.७३
  • सग्लो दाल प्रतिशत: ५८.३ %
  • टुक्रा दाल प्रतिशत: २२.९ %
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका: दाल
  • रेशा प्रतिशत: १.१४ %
  • ढिलो पाक्ने भएकोले अरु उन्मोचित जातभन्दा उत्पादन धेरै दिने (शितल, खजुरा-१, सगुन आदि)
  • रोग र कीराको आक्रमण कम हुने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 148

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 33
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :