Back to मुसुरो

जातको नाम: रसुवा कालो मुसुरो (स्थानीय) (पञ्जीकरण मात्र)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : रसुवा र नुवाकोट जिल्लाहरुको १८०० ( २५०० मि। उचाईसम्म
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५९
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • १८०० - २५०० मिटर उचाई सम्म खेती गर्न सकिने, रसुवा जिल्लाका तामाङ, गुरुङ तथा घले समुदायका जनजातिहरुले परापुर्वकाल देखि खेती गर्दै आएका

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 159

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) :
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७७ (२०२०)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :