Back to चना

जातको नाम: सीता

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराईका सुख्खा भाग र आकाशे पानीको भरमा खेती गर्न सकिने भूमि
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • अन्नको रंग: हल्का खैरो
  • दानाको आकार: मध्यम आकार
  • प्रति कोषा बीउको संख्या: १.६
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ६२
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: कोसामा लाग्ने गवारो किरा र ओइलाउने रोग संग केहि मात्रामा अवरोधक
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ८६ दिन

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 140

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 51
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०४४ (१९८७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 150