Back to फापर

जातको नाम: मिठे फापर १

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई र भित्री मधेस देखि उच्च पहाडसम्म
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ७२
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • पातको आकार: लम्बाई ७.२ से.मि. तथा चौडाई ५.८ से.मि.
  • अन्नको रंग: कालो कालो खैरो
  • पातको मूल नसाको रङ: हरियोदेखि रातोसम्म
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: हरियो
  • फूलको रंग: सेतो
  • बोटको डाँठको रंग: रातो
  • दानाको आकार: त्रिभुजाकार
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: फापरमा सामान्यतया देखा पर्ने रोग र कीरा यो जातमा देखिंदैनन्, त्यसैले यो जातले स्थानीय फापरले भन्दा करिब २०% बढी उत्पादन दिन्छ |
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ३० दिन
  • प्रति वर्ग मीटर बोट संख्या: १८०
  • प्रोटिनको मात्रा: ९.४
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका: As roti, dhindo, fulaura and other varieties, as vegetable
  • पीठो प्रतिशत: ७७.१ %
  • रेशा प्रतिशत: १.३ %
  • नढल्ने र एकैपटक पाक्ने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 72

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 80
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 26.7