General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई र भित्री मधेस देखि उच्च पहाडसम्म
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : ७२
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- पातको आकार: लम्बाई ७.२ से.मि. तथा चौडाई ५.८ से.मि.
- अन्नको रंग: कालो कालो खैरो
- पातको मूल नसाको रङ: हरियोदेखि रातोसम्म
- बयस्क बिरुवाको पातको रंग: हरियो
- फूलको रंग: सेतो
- बोटको डाँठको रंग: रातो
- दानाको आकार: त्रिभुजाकार
- प्रतिरोधी विशेषताहरू: फापरमा सामान्यतया देखा पर्ने रोग र कीरा यो जातमा देखिंदैनन्, त्यसैले यो जातले स्थानीय फापरले भन्दा करिब २०% बढी उत्पादन दिन्छ |
- पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ३० दिन
- प्रति वर्ग मीटर बोट संख्या: १८०
- प्रोटिनको मात्रा: ९.४
- उपयोगको उपयुक्त तरिका: As roti, dhindo, fulaura and other varieties, as vegetable
- पीठो प्रतिशत: ७७.१ %
- रेशा प्रतिशत: १.३ %
- नढल्ने र एकैपटक पाक्ने
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 72
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 80
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 26.7
|
Copyright © 2024. All rights reserved.