Back to बोडी

जातको नाम: सूर्य

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य र पश्चिम तराई, भित्रीमधेस
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ७७
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको रंग: पराले रङ
  • अन्नको रंग: खैरो
  • बयस्क बिरुवाको पातको आकार: चौडा
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: फिक्का हरियो
  • फूलको रंग: गुलावी
  • दानाको आकार: Rhomboid
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ७.९
  • प्रति कोषा दाना संख्या: ११.४
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: पहेंलो मोजाईक भाइरस अवरोधी, सुख्खा तथा बढी चिस्यान भएको जग्गामा पनि उत्पादन गर्न सकिने
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय : ४७ दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: २५.४६
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका: बोडीको सुकेको दाना दाल तथा तरकारी पकाएर, हरियो कोषा र कमलो दाना तरकारीको रुपमा
  • पाक्ने बेलासम्म पनि कोषामा रेसा कम लाग्ने
  • बोट होचो र छोटो अवधिमा बाली तयार हुने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 77

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 63
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६१ (२००४)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 161