Back to बोडी

जातको नाम: मालेपाटन — १

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, भित्रीमधेस तथा मध्य पहाडका टार तथा होचा क्षेत्रहरु (३०० देखि १००० मी)
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ७५-९०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको रंग: हरियो
  • अन्नको रंग: खैरो रातो
  • बयस्क बिरुवाको पातको आकार: तिन पाते
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: हरियो
  • फूलको रंग: सेतो र खरानी मिश्रित
  • दानाको आकार: अण्डाकार
  • प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ३०
  • प्रति कोषा दाना संख्या: १३
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: सुख्खा सहन सक्ने
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ६० दिन
  • प्रोटिनको मात्रा: २१.५८
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका: बोडीको सुकेको दानाको दाल तथा तरकारी, हरियो कोषा तथा कमलो दाना तरकारीको रुपमा
  • होचो जात र झुप्पामा फल लाग्ने
  • पाक्ने बेलासम्म कोषामा रेसा नलाग्ने र छोटो अवधिमा बाली तयार हुन

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 100

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 60
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६८(२०११)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 142.5