Back to तोरी

जातको नाम: मोरङ तोरी — २

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई तथा मध्य तराई
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ८३
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको लम्बाई: ५ से मी
  • प्रति कोषा दाना संख्या: १८
  • अन्नको रंग: फिक्का पहेंलो पहेंलो रातो
  • बयस्क बिरुवाको पातको आकार: झुण्डिएको, झण्डे पात
  • दानाको आकार: गोलो
  • बोटको औसत उचाई: ८६.३ से मी
  • हजार दानाको तौल: २.९४ ग्राम
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: लामो जरा (१०३ से.मी.) भएकोले सुख्खा सहन सक्ने
  • बाली पाक्ने समय: ८३ दिन
  • उत्पादकत्व: ०.९ टन/हेक्टर
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: २९ दिन
  • तेल प्राप्ती: ४१.३६ ton/hector
  • छिटो पाक्ने, धेरै हागा लाग्ने र मध्यमदेखि अग्लो बोट

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 83

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 86.3
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७० (२०१३)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 2.94