Back to तोरी

जातको नाम: सुर्खेत स्थानिय तोरी - ३ (पञ्जीकरण मात्र)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य पश्चिमका तराई जिल्लाहरु बाँके, बर्दिया, दाङ, मध्य पहाडका, ,सुर्खेत, दैलेख सल्यान र भेरी नदि किनारका क्षेत्रहरु ।
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ८२-१००
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कोषाको लम्बाई: ४.४५ से मी
  • प्रति कोषा दाना संख्या: १३
  • अन्नको रंग: फिक्का पहेंलो पहेंलो रातो
  • बीजदलदेखि जमीनसम्मको काण्ड (hypocotyl) को रंग: हरियो सेतो
  • बिरुवा अवस्थामा पातको रंग: फिक्का हरियो
  • बयस्क बिरुवाको पातको आकार: मध्यम
  • बयस्क बिरुवाको पातको रंग: मध्यम हरियो
  • फूलको रंग: पहेंलो
  • दानाको आकार: गोलो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: डढुवा र लाही कीरा कम लाग्ने
  • पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय: ३० दिन
  • तेल प्राप्ती: ४५.८ ton/hector
  • हाँगा फेदको नजिकैबाट आउने र बोट तुलनात्मक रुपमा होचो
  • मूख्य हाँगा तिर झपक्क कोषा लाग्ने, तुलनात्मक रुपमा कोषाहरू बोटको टुप्पासम्म लाग्ने र चाँडो पाक्ने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 100

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 79
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७१ (२०१४)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 2.25