Back to धान

जातको नाम: चैते ५

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : भित्रि मधेश, तराई
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १२०-१२५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • चैते यामको लागि सिफारिस जातहरु जस्तै चैते २, चैते ४, चैते ६ र हर्दिनाथ १ को तुलनामा यो जातको दाना मसिनो, नरम र स्वादिलो हुन्छ।
  •  बाला खदिलो हुन्छ र दाना बढी लाग्छ।

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 95
बाली पाक्ने समय (दिन) : 125

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 108
रोपण समय : फाल्गुन महिनाको दोस्रो हप्तादेखि तेस्रो हप्तासम्म बीउ रोप्ने महिना
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०७४(२०१८)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 18