Back to धान

जातको नाम: खुमल ५

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : १००० मिटरदेखि १४०० मिटरसम्म उचाइ भएका पश्चिमी मध्यपहाडी क्षेत्रहरु जस्तै पर्वत, वाग्लुङ्ग, म्याग्दी
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५४
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू :यो जातमा मरुवा रोग लाग्दैन।
  • चामलको वर्गीकरण मोटो, दानाको लम्बाई- ९.३४ मिलि मिटर, चामलको लम्बाई- ६.४९ मिलि मिटर
  • यो जातको धानलाई चुट्न अति सजिलो हुन्छ।
  • मध्यम मलिलो माटोमा बढी उपयुक्त देखिएको र परालको सरदार उत्पादन ६.६७७ टन प्रति हे. भएको।

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 117
बाली पाक्ने समय (दिन) : 154

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 113
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०४७ (१९९०)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 26.27