Back to धान

जातको नाम: खुमल ४

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : काठमाडौं उपत्यका तथा समान हावापानी भएको ३००० फीटदेखि ४५०० फीटसम्म उचाइको मध्य पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४४
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृति  ति वर्ग मीटर बाला लाग्ने गाँज ३०० वटा आउने
  • शिखर लम्बाई  २५ से मी
  • अन्नको रंग  फिक्का खैरो
  • प्रोटिनको मात्रा  
  • एमाइलोजको प्रतिशत  १७.८८ %
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत  ६६.६, सग्लो चामलः ५६.९ %
  • चामलको वर्गीकरण  लामो मसिनो
  • बोटको उचाइ मध्यम र लामो मसिनो दाना
  • बाला र बिया“को रङ फिक्का खैरा

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 105
बाली पाक्ने समय (दिन) : 144

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 103
रोपण समय : आषाढको पहिलोदेखि अन्तिम हप्तासम्म महिना
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०४४ (१९८७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 18.4