Back to धान

जातको नाम: खुमल ६

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : काठमाडौ उपत्यका एवं सो सरहको हावापानी हुने ठाउँ
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • प्रोटिनको मात्रा ७.४१
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत ७२ %
  • चामलको वर्गीकरणमसिनो दाना
  • प्रतिरोधी विशेषताहरूयो जातमा मरुवा रोग लाग्दैन।

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 155

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) :
रोपण समय : बैशाख १५ देखि जेष्ठ १५ सम्म नर्सरीमा बिउ राख्ने महिना
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०५६ (१९९९)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :