Back to धान

जातको नाम: पोख्रेली जेठोबुढो

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : पोखरा उपत्यका र यस आसपासका क्षेत्रहरु (६०० देखि ९०० मिटर उचाई)
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १८०-१८५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृति  प्रति वर्ग मीटर बाला लाग्ने गा“ज औषतमा १३८ वटा आउने
  • झण्डे पात कोण  मध्यम
  • शिखर आकार  ख“दिलो
  • शिखर लम्बाई  २५ से मी
  • अन्नको रंग  हल्का खैरो
  • दाना छोटो र पातलो 
  • ढिलो पाक्ने र ढिलो पात सुक्ने
  • बेर्ना, फूल फुल्ने र पकाउने बेलामा बास्ना आउने
  • दाना मध्यम लामो तथा आंशिक टु“डा हुन

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 155
बाली पाक्ने समय (दिन) : 185

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 168
रोपण समय : जेष्ठको अन्तिम हप्तासम्म महिना
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६३ (२००६)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 23