Back to धान

जातको नाम: राधाकृष्ण ९

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, भित्री मधेश र सो सरह हावापानी भएको सिञ्चित भूमि
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत  ७७.३ (ब्राउन राइस रिकवरी) %
  •  मसिनो दाना, भात खादा नरम हुने।
  • डढुवा र मरुवा रोग अवरोधक छ।

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 116-120
बाली पाक्ने समय (दिन) : 146-150

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 136-142
रोपण समय : यो जातको धान अग्लो हुने भएकोले बढी मलिलो र पनि जम्ने खेतमा रोप्नु हुदैन। यदि रोपेमा श्रावणको तेस्रो देखि चौथो हप्तामा रोप्नु पर्दछ।
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०४८ (१९९२)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 19.3