Back to धान

जातको नाम: घैया १

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : असिञ्चित upland तराई, टार तथा मध्यपहाडका उपत्यका
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ११५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बाली छिटो पाक्ने र मसिनो दाना
  •  फिक्का हरियो रङको पात, सेतो रङको बिया र लामो बाला

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 85
बाली पाक्ने समय (दिन) : 150

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 98
रोपण समय : जेष्ठको अन्तिम हप्तादेखि आषाढको तेश्रो हप्तासम्म
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६६ (२०१०)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 21