Back to धान

जातको नाम: तरहरा १

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य तथा पूर्वी तराई
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ११३-१२५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृति: प्रति वर्ग मीटर बाला लाग्ने गाज औषतमा २३७ वटा आउने
  • झण्डे पात कोण : मध्यम
  • शिखर आकार : मध्यम खदिलो
  • शिखर लम्बाई : २४ से मी
  • अन्नको रंग : सेतो
  • चामलको चमक : ५%
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू : सुख्खा ठाउमा खेती गर्न सकिने, भदैया खेतीको रुपमा पनि लगाउन सकिने
  • प्रोटिनको मात्रा : ८.२
  • एमाइलोजको प्रतिशत : २८.२ %
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत : ७२ सग्लो चामलः ६५ %
  • चामलको वर्गीकरण : मध्यम मसिनो
  • दानाको बाहिरी बोक्रा सेतो रङको
  • चुच्चो परेको (acute) कण्ठ टुसा

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 97
बाली पाक्ने समय (दिन) : 125

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 113
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६६ (२०१०)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 27.9