Back to धान

जातको नाम: खुमल–१३

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : काठमाण्डौ उपत्यका र सो सरहको हावापानी भएका पहाडी क्षेत्र .
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४४ (११७-१८३)
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृति  प्रति वर्ग मीटर बाला लाग्ने गाज औषतमा २९७ वटा आउने
  • झण्डे पात कोण  मध्यम
  • शिखर आकार  खदिलो
  • प्रोटिनको मात्रा  ६.७७
  • एमाइलोजको प्रतिशत  १८.५ %
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत  ७५.४५ सग्लो चामलः ७२.२८ %
  • चामलको वर्गीकरण  मध्यम लामो
  • अन्नको रंग खैरो
  • कुनै कुनै धानमा छोटो र गुलावी टुडा देखिने
  • चौडा झण्डेपात र पाक्ने बेलामा बाला झण्डे पात भन्दा पनि अग्लो हुने
  • प्रोटिनको मात्रा  ६.७७
  • एमाइलोजको प्रतिशत  १८.५ %
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत  ७५.४५ सग्लो चामलः ७२.२८ %
  • चामलको वर्गीकरण  मध्यम लामो

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 71
बाली पाक्ने समय (दिन) : 144

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 104.8
रोपण समय : मध्य पहाडी क्षेत्रमा आषाढको पहिलो हप्तासम्म र सो भन्दा तल्लो क्षेत्र टार बेशितिर आषाढ अन्तिमसम्म महिना
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०६८ (२०११)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 27.9