Back to धान

जातको नाम: सुख्खा धान — २

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : पुर्वि तथा पश्चिमी तराई, भित्री मधेश तथा मध्य पहाडका ५०० मिटरसम्मका बेँसी तथा टार
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १२२-१२४
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृति: प्रति वर्ग मीटर बाला लाग्ने गाज औषतमा १८० वटा आउने
  • झण्डे पात कोण: मध्यम
  • शिखर आकार: खदिलो
  • शिखर लम्बाई: २३.६ से मी
  • अन्नको रंग: सेतो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: डाठको गवारो र खैरो फड्के कीरा सहन सक्ने, सुख्खा सहन सक्ने
  • प्रोटिनको मात्रा: ९.२
  • एमाइलोजको प्रतिशत: २२.५ %
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत: ६६.८ सग्लो चामलः ४५ %
  • चामलको वर्गीकरण: मध्यम मोटो
  • मध्यम गाज भएको, बोट ढिलो सुक्ने, छिटो पाक्ने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 94
बाली पाक्ने समय (दिन) : 3.5

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 98.8
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०६८ (२०११)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 24.4