Back to धान

जातको नाम: सुगन्धित धान १

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, भित्रि मधेश, रिभर वेसिन र उपत्यकाको ७०० मिटर उचाई सम्मको
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४२-१४५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृति: प्रति वर्ग मीटर बाला लाग्ने गांज २४० सम्म आउने
  • झण्डे पात कोण: मध्यम
  • शिखर आकार: मध्यम
  • शिखर लम्बाई: 22.5 से. मि.
  • अन्नको रंग: सेतो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: मध्यम अवधिमा तयार हुने जात भएकाले सुख्खा ठाउँमा समेत लगाउन सकिने
  • प्रोटिनको मात्रा: १०.०५
  • एमाइलोजको प्रतिशत: २२.४ %
  • चामलको वर्गीकरण: मसिनो लामो
  • बिरुवा अवस्थामा बिरुवाको तथा पकाउँदा भातको बास्ना आउने
  • मसिनो चामल र उत्पादन पनि राम्रो

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 112
बाली पाक्ने समय (दिन) : 145

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 107
रोपण समय : आषाढको दोस्रो हप्तादेखि श्रावण दोस्रो हप्तासम्म महिना
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 22