Back to धान

जातको नाम: जे.के.आर .एच २०८२ F१ (पञ्जीकरण मात्र)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : समुन्द्र सतहबाट ७०० मिटर उचाई सम्मको तराई, भित्री मधेश, नदी किनार, बेँसी तथा समतल फाँट
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १३०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवा नढल्ने, धेरै उत्पादन लिन सकिने, मध्यम समय लाग्ने परिपक्क हुन, दाना गुणस्तरीय भएकाले खान र पकाउनमा राम्रो,धानबाट धेरै मात्रामा चामल निस्किने र धेरै Head Rice Recovery (HRR) प्रतिशत भएको, राम्रो आम्दानि लिन सकिने
  • बिरुवाको प्रकृति  १५ - २० गांज
  • शिखर लम्बाई  २६.५ से मी

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) : 9.00
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 130

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) : 8.00
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) : 9.00
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 110
रोपण समय : बर्खा बेला ( जेष्ठ -असार) र भदौमा नि खेती गर्न सकिन्छ
विविधताको प्रकार : Hybrid
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 26