Back to धान

जातको नाम: लल्का बास्मति

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य तथा पूर्वी तराई
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  •  व्याक्टेरियल पात डढुवा र मरुवा रोग अवरोधी
  • प्रोटिनको मात्रा  
  • एमाइलोजको प्रतिशत  २३.४ %
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत  ७१.५ सग्लो चामलः ६६ %
  • चामलको वर्गीकरण  मसिनो
  • दाना र पातबाट बास्ना आउने
  • बियाको रङ रातो र बाला केही लामो हुने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 129
बाली पाक्ने समय (दिन) : 150

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 140
रोपण समय : आषाढको तेस्रो हप्ता महिना
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०६६ (२०१०)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 18.33