Back to धान

जातको नाम: खुमल–१०

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : काठमाण्डौ उपत्यका र सो सरहको हावापानी भएका पहाडी क्षेत्र .
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १३६ (१०७-१७०)
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृतिप्रति वर्ग मीटर बाला लाग्ने गा“ज औषतमा २३५ वटा आउने
  • झण्डे पात कोणमध्यम
  • शिखर आकारमध्यम
  • शिखर लम्बाई२६.२ से मी
  • अन्नको रंगफिक्का खैरो
  • पोखरेली मसिनो जस्तो देखिने तर चांडो पाक्ने, नढल्ने र बढि गाज हाल्ने
  •  लामो र चौडा झण्डे पात तथा लामो दाना

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 71
बाली पाक्ने समय (दिन) : 136

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 105.8
रोपण समय : मध्य पहाडी क्षेत्रमा आषाढको पहिलो हप्तासम्म र सो भन्दा तल्लो क्षेत्र टार बेशितिर आषाढ अन्तिमसम्म महिना
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०६८ (२०११)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 22.7