Back to धान

जातको नाम: जे.के.आर .एच.३३३३ F१ (पञ्जीकरण मात्र)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : समुन्द्र सतहबाट ७०० मिटर उचाई सम्मको तराई, भित्री मधेश, नदी किनार, बेँसी तथा समतल फाँट
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १३५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • दाना गुणस्तरीय भएकाले खान र पकाउनमा राम्रो, मध्यम मसिनो दाना, नटुट्ने र धान थ्रेसिङ गर्दा सजिलै संग थ्रेसिङ हुने, सुक्खा सहन सक्ने जात, उच्च मूल्य भएको, सिधै मेसिन बाट छर्न सकिने,धानबाट धेरै मात्रामा चामल निस्किने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 135

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 100
रोपण समय : बर्खा बेला ( जेष्ठ -असार) र भदौमा नि खेती सकिन्छ
विविधताको प्रकार : Hybrid
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 20