Back to धान

जातको नाम: कालो चामल (पञ्जीकरण मात्र)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : भित्रि मधेश, तराई, पहाड/उच्च पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ९९-१२५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कालो धान ग्लुटिनस र साथै प्रोटिन, भिटामिन, खनिज पदार्थयूक्त धान हो |
  •  यसमा आरु धानक जातहरु भन्दा बढी ( Anthocyanin, Antioxidant, Vitamins B and E, Iron,Thiamine, Magnessium,Niacin,and Phosphorous) पाइन्छ |

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 90
बाली पाक्ने समय (दिन) : 125

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 55
रोपण समय : तराई , भित्रि मधेश र बेशीहरुमा चैते र हिउदेको लागी उपयुक्त, पहाड र उपत्यकामा बर्षेको लागी उपुक्त महिना
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७४ (२०१८)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 22