Back to आलु

जातको नाम: टि पि एस -2

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराइ र मध्य पहाडको सिंचित क्षेत्र
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : 110-120
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृति: ठाडो
  • अन्नको रंग: सेतो
  • दानाको प्रकार: गोलो
  • काण्डको किसिम: पातलो, नरम, चौडादेखि गोलो र हल्का रंगिन डाँठ
  • पातको किसिम र रङ: बाक्लो, चिप्लो, चौडा, हरियो
  • फूलको विवरण: सेतो बैजनीदेखि हल्का निलोसम्म
  • गुदीको रंग: पहेलो
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: डढुवा रोग सहन सक्ने
  • प्रति बोट डाँठ (काण्ड) संख्या: ४
  • प्रति बोट दाना संख्या: १२
  • सुषुप्त अवस्था: ८ हप्ता हप्ता
  • सुख्खा पदार्थ प्रतिशत: १७.२ %
  • प्रशोधन गुण: मध्यम चिप्स बन्ने गुण
  • बोट मोटो र फैलिने खालको
  • बोटको जरा तथा त्यान्द्रा फैलिने खालको

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 120

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 60
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2071
हजार दानाको तौल (ग्राम) :