Back to आलु

जातको नाम: डेजिरे

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराइमा हिउदे बालीको रुपमा असोज देखि कार्तिक सम्म तथा मध्य पहाड र तल्लो पहाडमा भदौ र असोज तथा मध्य पहाड देखि उच्च पहाडमा बर्षे बालीको रुपमा माघ र फागुन
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : 90-120
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • अन्नको रंग: चिल्लो रातो
  • दानाको प्रकार: ठूला र एकनासका दाना फाल्दछन
  • काण्डको किसिम: मध्यम मोटई भएको र गाढा खैरो रातो रंगको
  • पातको किसिम र रङ: खुल्ला मध्यम आकारको र गाढा हरियो रंगको
  • फूलको विवरण: लामो दिन हुने समयमा मात्र फूल फुल्दछ, फूलको रंग सेतो हुन्छ
  • दानाको आकार: ठूलो अन्डाकर
  • प्रतिरोधी विशेषताहरू: एजेरु अवरोधक
  • प्रति बोट दाना संख्या: ८-१३

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 90-120

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 30-40
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2049
हजार दानाको तौल (ग्राम) :