Back to आलु

जातको नाम: रोजिटा ( पञ्जिकरण मात्र )

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य र पुर्वी उच्च पहाडी क्षेत्र करिव 1600 देखि 3500 मिटर सम्म
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : 120-140
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • यो जात लाम्चो, रातो गोलो दाना भएको
  • मध्य र पूर्वी उच्च पहाडी क्षेत्र (१६०० देखि ३५०० मिटर सम्म ) खेती गरिदै
  • लामो भण्डारण क्षेमता रहेको
  • स्वादिलो, पकाउदा नगल्ने हुनाले नेपालका कृषक बीच निकै लोकप्रिय जात
  • ऐजेरू लाग्न सक्ने जात

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) : 14.00
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) :

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) : 10.00
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) : 14.00
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) :
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2076
हजार दानाको तौल (ग्राम) :