General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य पहाड देखि उच्च पहाडी क्षेत्र
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : 100-120
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- बिरुवाको प्रकृति: मध्यम अग्लो, ठाडो, फैलिने स्वभावको
- अन्नको रंग: सेतो र चिप्लो सतह
- दानाको प्रकार: अण्डाकार, मध्यम आकारको
- काण्डको किसिम: मध्यम मोटो, हरियो, धेरै झुस भएको, खस्रो
- पातको किसिम र रङ: बाक्लो, चिल्लो, टुप्पा चुच्चो परेको, गाढा हरियो
- फूलको विवरण: सेतो, फूलको संख्या तुलनात्मक रुपमा धेरै
- गुदीको रंग : पहेंलो
- प्रतिरोधी विशेषताहरू: डढुवा रोग सहन सक्ने, भाइरस ‘एक्स’ र ‘वाई’ अवरोधी
- प्रति बोट डाँठ (काण्ड) संख्या: ५
- प्रति बोट दाना संख्या: ७
- सुषुप्त अवस्था: लामो (८ हप्ताभन्दा बढी) हप्ता
- सुख्खा पदार्थ प्रतिशत: १७.५२ %
- स्टार्च प्रतिशत: १४.२ %
- घुलनशील चिनीको मात्रा: २५.३३ मि.ग्रा./१०० ग्रा.
- प्रशोधन गुण: मध्यम
- पात र डाठमा प्रशस्त झुस (trichome) देखा पर्ने
- धेरै फूल फुल्ने
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 120
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 50
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : 2071
हजार दानाको तौल (ग्राम) :
|
Copyright © 2024. All rights reserved.