Back to धान

जातको नाम: राधा १४

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, भित्रि मधेश, रिभर वेसिन र उपत्यकाको ७०० मिटर उचाई सम्मको
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १३२-१३५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • सुख्खा अवस्थामा पनि राम्रो उत्पादन लिन सकिने, मरुवा र पात डढुवा रोग सहने
  • नेपालका हालसम्मको सबै भन्दा लोकप्रिय जात साबित्री मभनभलभचबतभ भैसकेको अवस्थामा उस्तै गुण तर साबित्री भन्दा मसिना दाना भएको जात
  • प्रोटिनको मात्रा  १०.८
  • एमाइलोजको प्रतिशत  २२.२ %
  • धानबाट निकालिएको चामलको प्रतिशत  ६८ सग्लो चामलः ५४ %
  •  मध्यम मसिनो लामो चामल

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 103
बाली पाक्ने समय (दिन) : 132

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 106
रोपण समय : बैशाख अन्तिम हप्तादेखि श्रावण दोस्रो हप्तासम्म महिना
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 25