Back to धान

जातको नाम: एच.जे.-जि.१० F१ (पञ्जीकरण मात्र)

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : समुन्द्र सतहबाट ७०० मिटर उचाई सम्मको तराई, भित्री मधेश, नदी किनार, बेँसी तथा समतल फाँट
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १२०-१२५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • बिरुवाको प्रकृति: १० - १५ गांज
  • शिखर लम्बाई: २३.६ से मी
  • दानको उत्पादन धेरै, उच्च heterosis, प्रति बालामा राम्रो संग दाना लाग्ने, लामो,मसिनो दाना भएको, खानामा स्वादिलो,मलखाद संग प्रतिक्रिया दिने, नढल्ने, धानबाट धेरै मात्रामा चामल निस्किने, B:C धेरै भएको र राम्रो अनुकूलन क्षमता भएको

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 120-125

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 104-118
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Hybrid
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 27-29