जातको नाम: खुमल हाब्रिड मकै २
General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य पहाडी क्षेत्रमा वर्षा याममा र तराई तथा भित्रि मधेसमा हिउदे मौसममा
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५२- Winter
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- अन्य जातको तुलनामा यो जातको जु“गा छिटो विकास हुन्छ र लामो हुन्छ
- कुनै कुनै घोगाको खोस्टाको टुप्पामा पात देखा पर्ने
- मकै पाकिसकेपछि पनि पात हरियै रहने
- पोलेर, भुटेर, ढिंडो वा च्यांख्ला पकाएर, उसिनेर खान सकिने
- पातमा लाग्ने रोग नचबथ भिबा कउयत र लयचतजभचल भिबा दष्निजत
- प्रोटिनको मात्रा : 7.32
- बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 115 से मी
- पचास प्रतिशत धान चमरा निस्कन लाग्ने समय : 83 दिन
- पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 86 दिन
- पातको आकार : बेस्करी घुमेको
- बीउको दानाको रंग : पहेंलो
- बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
- घोगाको वनावट : बेल्ना आकारको
- धानचमराको रङ : हल्का रातो र सेतो मिश्रित गुलावी
- जुँगाको रङ : रातो रातो मिश्रित
- पातको मूल नसाको रङ : हरियो हरियो सेतोे
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 152
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 232
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७१ ( २०१४)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 320.6
|
Copyright © 2024. All rights reserved.