Back to मकै

जातको नाम: मनकामना ५

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : कर्णाली पूर्वका मध्यपहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४०-१४५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • १. घोगा चाहि बिरूवाको मध्य भाग तिर लाग्ने भएकाले यो जात नढल्ने हुन्छ,
  • २. सुक्खा सहन सक्ने,
  • ३. Leaf sheath मा भएको एन्थोसायनिन रंग : कम,
  • ४. सबै भन्दा माथि भएको दानाको रंग : सेतो,
  • ५. पातको कोण : मध्यम
  • पोलेर, उसिनेर, भुटेर, आटो, च्याख्ला, ढिडो
  • खरानी प्रतिशत : 1.37 %
  • प्रोटिनको मात्रा : 9.85
  • खैरो धब्बे रोग सहन सक्ने
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 131 से मी
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 74 दिन
  • पातको आकार : मझौला तथा आधा झुकेको
  • बीउको दानाको रंग : सेतो
  • बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
  • दानाको प्रकार : दानाको तालु नठेप्चेको
  • धानचमराको रङ : मिश्रित (गुलावी 75तथा सेतो 25∞)
  • जुँगाको रङ : मिश्रित (गुलाबी 85 सेतो 15∞)
  • पातको मूल नसाको रङ : सेतो

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 84
बाली पाक्ने समय (दिन) : 140-145

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 239
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६६ (२०१०)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 365