Back to मकै

जातको नाम: मनकामना ६

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : पूर्वी– मध्यपश्चिम पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १४०-१४५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  •  Leaf sheath मा भएको एन्थोसायनिन रंग : कम,
  • पातको कोण : मध्यम,
  •  सबै भन्दा माथि भएको दानाको रंग : चम्किलो पहेंलो
  • पोलेर, उसिनेर, भुटेर, आटो, च्याख्ला, ढिडो
  • पात तथा डाठमा लाग्ने धब्बे रोग सहन सक्ने, नढल्ने
  • खरानी प्रतिशत : 1.37 %
  • प्रोटिनको मात्रा : 10.19
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 123 से मी
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 73 दिन
  • बीउको दानाको रंग : पहेंलो
  • बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
  • दानाको प्रकार : दानाको तालु नठेप्चेको
  • धानचमराको रङ : सेतो/गुलावी
  • जुँगाको रङ : सेतो/गुलावी
  • पातको मूल नसाको रङ : सेतो वा हरित सेतो

 

 

 

 

 


उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 87
बाली पाक्ने समय (दिन) : 140- 145

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 250
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०६६ (२०१०)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 359