Back to मकै

जातको नाम: गणेश १

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : उच्च पहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १७५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • नढल्ने, भा“च्ने बेलामा पनि पात हरियो रहन
  • पोलेर, भुटेर, उसिनेर, च्यांख्ला, ढिंडो बनाएर, आदि
  •  पात डढ्ने रोग अवरोधी
  • प्रोटिनको मात्रा : 9.7
  • च्याङ्खला र पीठोको अनुपात : 54: 31
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 148 से मी
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 98 दिन
  • पातको आकार : मझौला तथा आधा घुमेको
  • बीउको दानाको रंग : दूधे सेतो
  • बीजको प्रकार : ठूलो, थाप्लो नकुच्चिएकोदेखि अलिअलि कुच्चिएकोसम्म
  • घोगाको वनावट : अर्ध बेल्ना तथा अर्ध सोली आकार
  • धानचमराको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित (70 सेतो  30गुलाव
  • जुँगाको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रित (60 सेतो  40गुलावी)
  • पातको मूल नसाको रङ : हल्का सेतो

 

 

 


उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 175

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 280
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०५४ (१९९७)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 350