Back to मकै

जातको नाम: रामपुर कम्पोजिट

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, भित्री मधेश, बेंसी र मध्यपहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : ११०-११५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • कस्सिएका घोगा र चम्किलो पहेंलो दाना
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका : पोलेर, भुटेर, पिठो, आटो तथा उसिनेर
  • सेतो रोग सहन सक्ने
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 108 से मी
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 55 दिन
  • पातको आकार : मझौला तथा आधा झुकेको
  • बीउको दानाको रंग : पहेंलो
  • बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
  • घोगाको वनावट : अर्ध बेलना तथा अर्ध सोली आकारको
  • धानचमराको रङ : गुलावी र सेतो मिश्रित
  • जुँगाको रङ : गुलावी र सेतो मिश्रित
  • पातको मूल नसाको रङ : सेतो
 

 

 

 

 

 


उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 115

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 200
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०३२ (१९७५)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 389