Back to मकै

जातको नाम: देउती

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्यपहाड
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १३०-१३५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  •  पाकी सकेपछि पनि बोट हरियै रहने, नढल्ने
  • पातको डढुवा रोग सहन सक्ने
  • पोलेर, भुटेर, उसिनेर, च्याँख्ला, ढिंडो, र पशुपन्छीको दाना
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : २४० से मी
  • पचास प्रतिशत धान चमरा निस्कन लाग्ने समय : 76 दिन
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 79 दिन
  • प्रोटिनको मात्रा : 11.5
  • च्याङ्खला र पीठोको अनुपात : 2: 1
  • पातको आकार : घुमेको
  • बीउको दानाको रंग : सेतो
  • बीजको प्रकार : थाप्लो अलिअलि कुच्चिएको
  • धानचमराको रङ : गुलावी रङ मिश्रित
  • जुँगाको रङ : फिक्का गुलावी

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 135- 150

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 240
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६३ (२००६)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :