जातको नाम: रामपुर हाईब्रिड — २
General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : नारायणी नदि पूर्वका भित्री मधेश तथा तराई
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : १३०-१६० (हिउँदे)
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- एकदम मोटो डांठ , नढल्ने
- गाढा हरियो पात, घोगाहरू मोटो, लम्बाई मध्यम खालको र टुप्पा खोस्टाले टम्म छोपेको
- रोग र कीरा अवरोधक
- उपयोगको उपयुक्त तरिका : पशुपन्छीको दानाका साथै मानिसको खाना
- प्रोटिनको मात्रा : 7.59
- च्याङ्खला र पीठोको अनुपात : 4:1
- बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 113 से मी
- पचास प्रतिशत धान चमरा निस्कन लाग्ने समय : 66 दिन
- पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 71 दिन
- पातको आकार : चौडा, केही तेर्सो खालको
- बीउको दानाको रंग : बेसारे पहेंलो
- बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको बाङ्गो टिङ्गो खालको लाइन भएको
- घोगाको वनावट : लम्बाइ मध्यम (लम्बाई 13.2 से.मी. र व्यास 4.6 से.मी.)
- धानचमराको रङ : बैजनी
- जुँगाको रङ : गुलावी
- पातको मूल नसाको रङ : सेतोे
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 135
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 203
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Hybrid
सिफारिस बर्ष : २०६९ (२०१२)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 349
|
Copyright © 2024. All rights reserved.