Back to मकै

जातको नाम: गणेश २

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : उच्च पहाड (हिउँदमा तराई र भित्री मधेशमा पनि लगाउन सकिने)
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५०-१८०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • नढल्ने, भा“च्ने बेलामा पनि पात हरियो रहने
  •  पोलेर, भुटेर, उसिनेर, आदि
  • पात डढ्ने भिबा दष्निजत० रोग अवरोधी, कम मलिलो जग्गामा पनि राम्रो उत्पादन दिने
  • प्रोटिनको मात्रा : 8.8
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 120 से मी
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 75 दिन
  • पातको आकार : मझौला तथा आधा झुकेको
  • बीउको दानाको रंग : पहेंलो
  • बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको गोलो
  • घोगाको वनावट : अर्ध बेलना तथा अर्ध सोली आकारको
  • धानचमराको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रि
  • जुँगाको रङ : सेतो र गुलावी मिश्रि
  • पातको मूल नसाको रङ : सेतो
     

 

 

 


उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 180

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 205
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०४६ (१९८९)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :