Back to मकै

जातको नाम: रामपुर हाईब्रिड ६

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई र भित्रि मधेशको हिउँदे सिजन ७०० मिटर सम्म
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १५८—१६५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका : पशुपन्छीको दानाका साथै मानिसको खाना
  • रोग र कीरा साथै केही हदसम्म खडेरी पनि सहन सक्ने
  • प्रोटिनको मात्रा : 8.93
  • च्याङ्खला र पीठोको अनुपात : 4: 1
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 71 से मी
  • पचास प्रतिशत धान चमरा निस्कन लाग्ने समय : 60 दिन
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 64 दिन
  • पातको आकार : चौडा र ठाडो खालको
  • बीउको दानाको रंग : फिक्का पहेंलो
  • बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
  • दानाको प्रकार : दानाको तालु नठेप्चेको
  • घोगाको वनावट : बेलानाकार आकारको र लाम्चो
  • धानचमराको रङ : हल्का बैजनी
  • जुँगाको रङ : गुलावी
  • पातको मूल नसाको रङ : सेतोे

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) :

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 178.2
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Hybrid
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१६)
हजार दानाको तौल (ग्राम) :