Back to मकै

जातको नाम: पि.३३९६ F१ (पञ्जीकरण मात्र))

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : नारायणी नदी देखी पूर्वी तराई र भित्री मधेशको हिउदे सिजनको लागी ७०० मिटर सम्म
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १६५
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • यि जातहरु व्यवसायिक रुपमा खेती गर्नको लागि सिफारिस गरिएको ,पूर्बी तराई देखि ( नारायणी) नेपालको र खेती गर्नको लागि तराई तथा भित्रि मधेशमा जाडोयाममा उपयुक्त
 

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 104- 110
बाली पाक्ने समय (दिन) : 200- 210

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 150- 195
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७३ (२०१६)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 263- 325