Back to मकै

जातको नाम: रेशुङ्गा कम्पोजीट

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य तथा पश्चिमाञ्चल क्षेत्रको ७०० देखि १४०० मिटर उचाइको पहाडी क्षेत्र
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १२७
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  •  मकै पाकीसक्दा पनि पात हरियै रहने
  • बोट दह्रो हुने र सितिमिति नढल्ने
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका : पोलेर, भुटेर, आटो (च्यांख्ला) बनाएर
  • प्रोटिनको मात्रा : 12.26
  • बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 149 से मी
  • पचास प्रतिशत धान चमरा निस्कन लाग्ने समय : 65 दिन
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 69 दिन
  • पातको आकार : 101.6 से.मी. लामो तथा 10.1 से.मी. चौडा घुमेको पात
  • बीउको दानाको रंग : पहेंलो
  • बीजको प्रकार : थाप्लो नकुच्चिएको
  • घोगाको वनावट : लामो र मोटो (लम्बाई 17  से.मी.)
 

 

 

 

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 127

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 260
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७१ ( २०१४)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 378