Back to मकै

जातको नाम: अरुण- ३

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्यपश्चिमदेखि पूर्वको तराई, भित्री मधेश र मध्य पहाड; तराई र भित्री मधेशमा हिउँदे र वसन्ते तथा मध्य पहाडमा गृष्म ऋतुमा खेती गर्न सकिने
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १९९
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
  • पात केही घुमेको हुन्छ |
  • धानचमरामा धानको संख्या बाक्लो, जु“गा बैजनी रङ बिहीन हुन्छ |
  • पातको डढुवा रोग अवरोधी तथा डुवान, सुख्खा, चिसो, र तातो सहन सक्ने
  • प्रोटिनको मात्रा : 10.83
  • च्याङ्खला र पीठोको अनुपात : 3.1:1
  • उपयोगको उपयुक्त तरिका : भुटेर, ढिंडो वा च्यांख्ला पकाएर, उसिनेर खान सकिने

उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 90

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 194
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०७२ (२०१५)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 292.8