Back to मकै

जातको नाम: रामपुर ४

General Information


Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : तराई, भित्री मधेशको समुन्द्र सतहदेखि ७००मीटर उचाईसम्म
Recommended Domain :

Agronomical Characteristics


Maturity Days (पाक्ने दिन) : १७०
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :

 

  • पहेँलो, दानाको तालु नठेप्चेको, दानाको टुप्पो फिक्का भएको
  • जैविक: किराहरु जस्तै गवारो र फौजी किरा र रोगहरु जस्तै पात डडुवा, ढाठ कुहिने रोग र पातमा लाग्ने खैरे थोप्ले रोगको लागि केहि हद सम्म प्रतिरोधक छ।
  • अजैविक: माथिलो भेगको सिंचाई नहुने क्षेत्र तथा बारीको लागि उपयुक्त हुन्छ र चिस्यान पनि सहन सक्छ।
  • प्रोटिनको मात्रा : ९.४६
  •  बोटको फेदबाट घोगासम्मको उचाइ : 92 (अनुसन्धान केन्द्रमा) 96.3 (किसानकोमा) से मी
  • पचास प्रतिशत धान जुँगा निस्कन लाग्ने समय : 85 दिन
  • बीउको दानाको रंग : पहेँलो
  • बीजको प्रकार : दानाको तालु नथेप्चेको
  • दानाको प्रकार : दानाको तालु नठेप्चेको
 

 


उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) : 85
बाली पाक्ने समय (दिन) : 170

Other Characteristics


न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 193
रोपण समय :
विविधताको प्रकार : Open Pollinated
सिफारिस बर्ष : २०७४ (२०१८)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 338